Υλικά 3 1/2 κιλά ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κομμάτια 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη Χυμό από ένα λεμόνι Εκτέλεση Προσθέστε τα ροδάκινα και το χυμό λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα. Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή έναν πολτοποιητή για να συνθλίψετε τα ροδάκινα στην επιθυμητή σύσταση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε τη ζάχαρη στο μείγμα των ροδάκινων. Επαναφέρετε τα ροδάκινα σε πλήρη βρασμό, ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίστε να βράζετε και να ανακατεύετε, μέχρι τα ροδάκινα να μειωθούν και να αποκτήσουν την επιθυμητή συνοχή. (Από 15 έως 25 λεπτά -η μαρμελάδα θα πρέπει να κολλάει στο κουτάλι όταν το σηκώνετε και το γυρίζετε στο πλάι). Αφήστε τη μαρμελάδα ροδάκινο να κρυώσει, αν διαπιστώσετε ότι η μαρμελάδα δεν έχει τη συνοχή που επιθυμείτε, μπορείτε να επαναφέρετε τα ροδάκινα σε βρασμό για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια να τα αφήσετε να κρυώσουν ξανά.
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.